Kakšne so prednosti RFID v primerjavi s tradicionalnim prepoznavanjem črtne kode?

- Nov 05, 2018-

RFID ima velike prednosti pred tradicionalnim prepoznavanjem črtnih kod:

barcode.jpg

1. RFID tag ima močne anti-obraščenosti sposobnosti

Tradicionalne papirne črtne kode so dovzetne za poškodbe ali kontaminacijo in lahko vplivajo na pravilno identifikacijo informacij o objektu. RFID uporablja elektronske čipe za shranjevanje informacij in je zaščiten pred zunanjim onesnaževanjem okolja.

2. Oznake RFID so zelo varne

Črtna koda je enostavna za uporabo in ima slabosti enostavnega kopiranja in slabe zaupnosti informacij. RFID tag uporablja elektronski čip za shranjevanje informacij, njegovi podatki pa so lahko zaščiteni z geslom s kodiranjem, njegova vsebina pa ni preprosto ponarejena in spremenjena.

3. Zmogljivost oznake RFID je velika

Enodimenzionalna črtna koda ima omejeno zmogljivost, največja zmogljivost dvodimenzionalne črtne kode pa lahko shrani samo 3.000 znakov. Zmogljivost oznake RFID je lahko več desetkrat dvodimenzionalne zmogljivosti črtne kode, ki lahko uresniči pravo "eno in eno kodo" ter zadovolji potrebe po povečanju obsega informacij in povečanju hitrosti obdelave informacij.

rfid.jpg

4.RFID lahko istočasno prepozna več oznak

Črtno kodo lahko optično preberete samo eno za drugo, črtna koda pa mora biti bliže bralcu. RFID uporablja radijske valove za izmenjavo podatkov. Čitalniki RFID lahko istočasno identificirajo več oznak RFID na daljavo ter obdelujejo in posredujejo informacije prek računalniškega omrežja.

5.RFID je temelj interneta stvari

Črtne kode ni mogoče spremeniti, ko je bila natisnjena. RFID uporablja elektronske čipe za shranjevanje informacij, kar vam omogoča, da kadarkoli posnamete vse informacije o vašem izdelku, informacije pa lahko preprosto dodajate, spreminjate in brišete. Preko računalniškega omrežja lahko RFID povzroči, da proizvodno podjetje in prodajno podjetje uresničita medsebojno povezavo, da bosta v realnem času obveščena o proizvodu v procesu proizvodnje, prevoza in prodaje, uresničuje pregledno upravljanje izdelka in uresničuje preglednost. prava stvar interneta stvari.

Par:Kako prepoznati kakovost RFID silikonske zapestnice Naslednji:Otvoritev razstave kocke kartice