Uporaba NFC pametne kartice v življenju

- Sep 14, 2018-

NFC, Near Field Communication, je brezžična komunikacija kratkega dosega. Standardna komunikacijska frekvenca NFC je 13,56MHz, razdalja prenosa podatkov je običajno 10 cm, protokoli, ki jih je treba upoštevati, so ISO14443A, ISO14443B in ISO15693. V aplikaciji NFC čitalec pošlje določen elektromagnetni val nosilcu, ki nosi NFC čip (kot je bus kartica), in serijsko resonančno vezje v nosilnem telesu ima enako frekvenco, kot jo prenaša čitalnik, in po prejemu elektromagnetni val bralnika / pisatelja, resonančni krog ustvarja resonanco, generira moč in zagotavlja obratovalno napetost za druga vezja, NFC čitalec pa lahko dokonča prenos podatkov in interakcijo z nosilcem.

Blog_image4.jpg

NFC pametna kartica v življenju:

1.ID kartica

Od 29. marca 2004 je celinska Kitajska uradno začela obnavljati drugo generacijo rezidenčnih osebnih izkaznic z vgrajenimi brezkontaktnimi pametnimi čipi (NFC čipi). Druga generacija osebne izkaznice uporablja visokofrekvenčni 14443B protokol, ki je zelo zaupen in je poseben čip Ministrstva za javno varnost.

2. Prometna kartica

Kartica M1, ki se uporablja za prometno kartico, vgrajeni NFC čip, večinoma sledi protokolu ISO14443A. Hkrati je avtobusna kartica tudi aplikacija NFC e-denarnice. Prometne kartice se pogosto uporabljajo, prometna potovanja pa spadajo na področje konkurence mobilnih plačilnih strank, konkurenca pa je ostra. Z naraščajočo inteligenco področja prometnega potovanja se bo oblika prihodnje prometne kartice močno spremenila. Na primer, uporaba NFC funkcije mobilnega telefona za simulacijo prometne kartice je spremenila obliko prometne kartice, in Alipay in WeChat Uvedba elektronske prometne kartice, vozne kode in postaje za dviganje obraza itd., Neposredno spremenil prvotno naravo prometne kartice.

3. Kartica za dostop

Kartice za dostop so tudi ena od pomembnih aplikacij NFC, kot so kartice za dostop, parkirne kartice itd. Za sisteme nadzora dostopa. Kartico za dostop nastavi skrbnik sistema, preden se končni uporabnik uporabi za določitev uporabne površine in uporabniških pravic. Uporabnik uporablja kartico za dostop, da potegne kartico v področje upravljanja. Če ni dostopne kartice ali dovoljenja, uporabnik ne more vstopiti v področje upravljanja.

4. Druge pametne kartice

Uporaba drugih pametnih kartic NFC so članske kartice, kartice socialnega zavarovanja itd.

Par:Vabilo: TRUSTECH 2018 v Franciji Naslednji:RFID tkani zapestnica za plačilo / glasbeni koncert