Prednosti tehnologije dvojne frekvence

- Sep 04, 2018-

Slabosti posamezne frekvence

Tehnika nizke frekvence je 125kHz, kar pomeni, da je njena nosilna frekvenca nizka in da bo hitrost prenosa podatkovnega signala na njej nizka. Na ta način sistem ne more sočasno obdelati velike količine prejetih podatkov, kar ima za posledico šibko zmogljivost proti trčenju in hkrati je mogoče prebrati le nekaj oznak.

Visokofrekvenčne tehnologije, kot so vozovnice za podzemno železnico, imajo zelo kratek obseg delovanja, le nekaj ali deset centimetrov. Ker je moč obrnjena navzgor, da je razdalja daljša, bo v obsegu sevanja antene veliko število mrtvih kotov. To pomeni, da se, ko se oznaka ali kartica premakne iz daljinskega bralnika kartic, ni mogoče prebrati na daljavo.

Ultra visoka frekvenca in mikrovalovna tehnologija sta še posebej dovzetni za vplive okolja, elektromagnetni valovi ultra visoke frekvence pa se v zraku širijo približno linearno. Kovinski predmeti blokirajo oznako RFID, ki je nameščena za njo. Sposobnost tekočine, da "absorbira" ultra visoke frekvence elektromagnetnih valov, bralno zmogljivost UHF RFID oznak, nameščenih za tekočino, se bo drastično zmanjšala.

Vidimo lahko, da je praktična uporaba enofrekvenčne RFID tehnologije omejena. Samo na prizorni aplikaciji, ki je najbolj primerna za značilnosti frekvenčne tehnologije, se lahko doseže zadovoljiv učinek.

RFID Dual Frequency Silicone Wristband.jpg

Prednosti dvojno frekvenčne tehnologije

Delovni frekvenčni pas RFID na splošno deluje v nizko frekvenčnih, visokofrekvenčnih, ultra visokih frekvencah in mikrovalovnih pasovih. Dvofrekvenčni RFID se nanaša na tehnologijo RFID, ki deluje sočasno v dveh frekvenčnih pasovih, in je združljiva s prednostmi obeh frekvenčnih pasov. Podjetje z dvojno frekvenco RFID, ki združuje nizkofrekvenčno (LF) in visokofrekvenčno (HF) frekvenco, uporablja prednosti visoke frekvence penetracije in visoke hitrosti prepoznavanja za reševanje učinkov človeškega telesa in tekočine ter je zelo primerno za maraton časovnega razporeda, drugih vrst športnega časa, upravljanja z osebjem, identifikacije osebja, identifikacije svežega sadja, mesa, podzemnega omrežja cevi itd.

Par:Pametna kartica za razvrščanje odpadkov na ravni Skupnosti Naslednji:Vesela božič in srečne počitnice